Utóbbi három szolgálatunk

Megint lemaradtam egy kicsit, de azért ez már csak egy bő hét volt. Remélem megbocsátható.

Október 11-én hosszú idő után újból “hazai pályán”, Kécben szolgáltunk. Azért fontos ezt megjegyezni (és méghozzá így, idézőjelesen), mert az alkalom témája a menekültek helyzete, a megfelelő keresztyén hozzállás volt. Érdekes volt eljutni Visky István vezetésével addig a gondolatig, hogy még én is felelős vagyok ezért a helyzetért, és nem gondolhatom azt, hogy én csak hátradőlve nézhetem a híreket, és majd más megoldja a problémát. “…mert jövevények voltatok Egyiptomban!” (3 Mózes 19: 34) Ennyit ízelítőként az alkalomról, de ha sikerült felkelteni a kíváncsiságotokat, akkor itt meg lehet hallgatni a teljes alkalmat.

17-én a “szokásos” szolgálataink közül került sorra az egyik, ugyanis Érbogyoszlóban, az Érmelléki Református Egyházmegye Bibliaismereti Vetélkedőjén dicsőíthettünk. Viszont egyáltalán nem volt szokásos, hiszen több év kihagyás után a magyarkéci csapatnak újból sikerült megszerezni az első helyet. Innen is gratulálunk, lányok!

18-án pedig Ákoson lehettünk együtt a testvéreinkkel, és ünnepelhettük a Templomnapot, és adhattunk hálát mindazért a haladásért, amit Isten az utóbbi évben megengedett az ákosi műemléktemplom renoválásában. Közben kiderült a Tiszteletes Úr szolgálatából, hogy igazából ez a Templomok Napja kéne legyen, hiszen – mint tudjuk – Isten igéje minket is templomoknak nevez, az Ő Lelkének a templomai vagyunk, és nagyon fontos, hogy igyekezzünk ennek megfelelően is élni.

Mindezekről az alkalmakról képeket, felvételeket találhattok az oldalunkon, szóval keresgéljetek, nézzetek, hallgassatok, ha kedvetek van.

Köszönjük a meghívásokat, imákat!

Szeretettel,

a Kövek

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.