„Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá.” 1Pt 2,5a

Hogy kik is vagyunk mi valójában?

Mi egy keresztyén együttes vagyunk, mely az Élő Kövek nevet kapta. Hadd magyarázzam el röviden, hogy mit is jelent számunkra ez a név:

Kövek, mert az épületeket kőből, téglából építik. A Bibliában azt olvassuk, hogy mi „templomok” vagyunk.

Élő, mert ahogyan a lakó életet visz a házba azzal, hogy beköltözik, tesz-vesz a házban és ez látszik, ugyanígy az Isten Szentlelke is élettel tölt be minket. Többé nem egy halom, egymásra rakott kőtömeg leszünk, hanem élő kövek.

Így lehetünk és így vagyunk mi Élő Kövek, mert hisszük, hogy a Szentlélek élettel tölt be minket.

A tálentumainkat, melyeket kaptuk, használnunk kell és sokszorosítani. Elsősorban Isten áldására és dicsőítésére, másodszor pedig szolgálnunk kell az emberek felé. Meg kell lennie mind a függőleges, mind a vízszintes kapcsolatnak is ehhez. Úgy gondoljuk, hogy a zene sok gátat leküzdhet, és ezáltal közelebb juthatunk az emberek szívéhez.

A jelenlegi összetételben, végleges formában először a KRISZ által rendezett Adventi Fesztiválon léptünk fel, ezt követte egy ákosi imaheti szolgálat, majd koncerteztünk a VEKTOR Ifjúsági Konferencián Nagyvárd-Rogériuszon, Kolozsváron FIKE istentiszteleten, Hadadon, az Egyházkerületi Ifjúsági Majálison és Erdődön, az Egyházkerületi Egyháztörténeti Vetélkedőn.

A csapat egyébként teljesen ökumenikus, a református mellett van baptista és pünkösdi is. Ez egyáltalán nem jelent gondot számunkra, mivel egy Istent szolgálunk és egy a célunk.

Célunk az, hogy az énekekkel, szolgálatunkkal ne csak a fiatalokat érjük el, hanem a középkorúakat, sőt az idősebbeket is. Éppen ezért vannak dinamikusabb, fiatalosabb énekeink, de ugyanakkor vannak lassú, mély mondanivalóval rendelkezők is.

 

Nagyon szívesen vállalunk zenei szolgálatokat ifjúsági rendezvényeken, istentiszteleteken, bárhol, ahol szívesen látnak bennünket. Azért imádkozunk, hogy Urunk fel tudjon bennünket használni az Ő dicsőségének hirdetésére.

 

A csapat felállása:

 1. Mike Pál (Magyarkéc) – vokál/támogató
 2. Szilágyi Hajnalka (Nagyvárad)- vokál
 3. Mike Nóra (Magyarkéc) – vokál
 4. Gergely Tamás (Margitta) – dob
 5. Ferenczi János (Nagyvárad) – zongora, basszusgitár
 6. Borsi Réka (Magyarkéc) – zongora, vokál
 7. Erdei László (Margitta)– szólógitár
 8. Szilágyi Ágoston (Nagyvárad) – akusztikus gitár, ének
 9. Borsi Norbert (Magyarkéc)- basszusgitár
 10. Csokmai Dávid (Magyarkéc)- technika, dob
 11. Szarvadi Patrick (Magyarkéc)- technika

 

Szilágyi Hajnalka – vokál

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.