Tatabánya

Múlt hétvégénk nagy részét Tatabányán követ-tük el. Szokás szerint kegyelem volt már az is, hogy elérkezhettünk (Budapest után az autópályán kemény 50-60 km/h-val száguldoztunk), de megérte tűrni a hosszú út “szenvedéseit”. Óriási szeretettel fogadott minket a nagy Szilágyi család, és ez nem változott ottlétünk alatt. Ugyanezt a hozzá(nk)állást tapasztaltuk a gyülekezet részéről is.

Már szombaton kemény munkák elé állítottak minket, mint például egy nagyon finom ebéd elfogyasztása.. Ezután már lazán ment bármi: gyors beszerelés, közös ifi a helyi fiatalokkal, majd szolgálat a délutáni/esti evangélizációs alkalmon, ahol az aggódásról, és annak a fölöslegességéről beszélt a Tiszteletes Úr, illetve arról, hogy hogyan bánjunk helyesen vele (VESSÜK Őreá, mert neki gondja van ránk! – nekünk ez mindenképpen fontos üzenet volt akkor, mert elég hamisak voltunk… De a gyülekezet előzékenyen elnézte. Szóval tényleg nem volt értelme aggódni). A vacsora közös volt, természetesen finom és bőséges. Az éjszakánkat alapból reménységgel teli, és örömmel vártuk, hiszen tudtuk, hogy ajándékba kapunk még egy órát. Ezt az érzést tetézte az is, hogy vendéglátóink továbbra sem szűntek meg körülvenni minket szeretetükkel.

Így a vasárnap délelőtti alkalomra elméletileg teljesen kipihenve érkeztünk meg (gyakorlatilag megegyezhetünk abban, hogy bírtunk volna még pihenni…), és a teljes gyülekezettel együtt dicsőítettük a mi Urunkat, hiszen Ő örvendez nekünk, gyermekeinek! Köszönjük, hogy velünk énekeltetek!

Az alkalom után a szokásos program, a nagyon finom étel elfogyasztása következett, majd egy kis pihenő után elindultunk megnézni Tatabánya egyik nevezetességét, az óriási Turul-emlékművet. Sok fotó, és nézelődés után visszatértünk a templomhoz, majd elbúcsúztunk, s elindultunk hazafelé.

Újból csak azt tudom/tudjuk mondani, hogy köszönjük a meghívást, a szeretetet, amivel körülvettetek bennünket tatabányaiak, amin keresztül Istenünk sugárzott felénk!

(Videó, képek továbbra is az oldalon!)

Szeretettel,

a Kövek.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.