Karácsonyi Koncert 2018

Hagyományos Karácsonyi Koncertünk a magyarkéci, érszőllősi és érbogyoszlói fiatalok közreműködésével. Olvasd tovább »

Elkezdődtek a 2018-as Karácsonyi Koncertpróbák

Idén újra megszervezésre kerül a már minden évben megrendezett Karácsonyi Koncert, aminek a zenei részét az Élő Kövek együttes biztosítja, az ének részét pedig a környék fiataljaiból összeállított kórus, ami ez alkalommal közel 50 fiatalból fog állni. Olvasd tovább »

CE konferencia, Csak Róla szól, 2018. szeptember 28-30 - Szatmárnémeti

A refszatmar.eu egyházmegyei honlap elindulásának 8. és a Harangszó Rádió 7. évfordulóján különleges, rendkívüli koncertnek lehetnek szem- és fültanúi mindazok, akik ellátogatnak pénteken 18 órakor Szatmárnémeti újközpontjának rendezvényterére, az ún. „Gödörbe”. Olvasd tovább »

Marosugra – 2018. október 27-28

Egy felejthetetlen és nagyon áldott hétvégét töltöttünk Marosugrán... Olvasd tovább »

Várakozások és azoknak a beteljesülése

Nem tudom, hogy hányan voltatok várakozásban a bejegyzéseket illetően. (Jelzést biztos nem kaptunk a hiányról, ami jó, mert ezek szerint nem vagytok elégedetlenek.) De ha vártátok, akkor most van az a pillanat, amikor kiderül, hogy megérte-e... Olvasd tovább »

Az Élő Kövek a CSP-n

Királyhágómellék legismertebb, legnépszerűbb dics-csapata hozta eddig a legnagyobb közönséget a dicsőítőszínpadhoz. A Mike Pál magyarkéci lelkész által vezetett együttes saját feldolgozásokkal is elbűvölte a gyülekezetet, teli torokból szólt az ének, sőt mozgott a láb, s a kőszívek is olvadni kezdtek.... Olvasd tovább »

Krisztusra Hangolva 2018

Egy pörgős, de annál áldottabb hétvége áll mögöttünk. 🙂 Ahogy eddig minden évben, dec 15-én idén is ott voltunk a Karácsonyi Koncertes kórussal együtt a Krisztusra Hangolva Adventi Dicsőítő napon... Olvasd tovább »

Adventi koncert, Zilah

Vasárnap, 16-án Zilahon szolgáltunk a Vigadóban, azon az Adventi Koncerten... Olvasd tovább »

 

Utóbbi három szolgálatunk

Megint lemaradtam egy kicsit, de azért ez már csak egy bő hét volt. Remélem megbocsátható.

Október 11-én hosszú idő után újból “hazai pályán”, Kécben szolgáltunk. Azért fontos ezt megjegyezni (és méghozzá így, idézőjelesen), mert az alkalom témája a menekültek helyzete, a megfelelő keresztyén hozzállás volt. Érdekes volt eljutni Visky István vezetésével addig a gondolatig, hogy még én is felelős vagyok ezért a helyzetért, és nem gondolhatom azt, hogy én csak hátradőlve nézhetem a híreket, és majd más megoldja a problémát. “…mert jövevények voltatok Egyiptomban!” (3 Mózes 19: 34) Ennyit ízelítőként az alkalomról, de ha sikerült felkelteni a kíváncsiságotokat, akkor itt meg lehet hallgatni a teljes alkalmat.

17-én a “szokásos” szolgálataink közül került sorra az egyik, ugyanis Érbogyoszlóban, az Érmelléki Református Egyházmegye Bibliaismereti Vetélkedőjén dicsőíthettünk. Viszont egyáltalán nem volt szokásos, hiszen több év kihagyás után a magyarkéci csapatnak újból sikerült megszerezni az első helyet. Innen is gratulálunk, lányok!

18-án pedig Ákoson lehettünk együtt a testvéreinkkel, és ünnepelhettük a Templomnapot, és adhattunk hálát mindazért a haladásért, amit Isten az utóbbi évben megengedett az ákosi műemléktemplom renoválásában. Közben kiderült a Tiszteletes Úr szolgálatából, hogy igazából ez a Templomok Napja kéne legyen, hiszen – mint tudjuk – Isten igéje minket is templomoknak nevez, az Ő Lelkének a templomai vagyunk, és nagyon fontos, hogy igyekezzünk ennek megfelelően is élni.

Mindezekről az alkalmakról képeket, felvételeket találhattok az oldalunkon, szóval keresgéljetek, nézzetek, hallgassatok, ha kedvetek van.

Köszönjük a meghívásokat, imákat!

Szeretettel,

a Kövek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..