Karácsonyi Koncert 2018

Hagyományos Karácsonyi Koncertünk a magyarkéci, érszőllősi és érbogyoszlói fiatalok közreműködésével. Olvasd tovább »

Elkezdődtek a 2018-as Karácsonyi Koncertpróbák

Idén újra megszervezésre kerül a már minden évben megrendezett Karácsonyi Koncert, aminek a zenei részét az Élő Kövek együttes biztosítja, az ének részét pedig a környék fiataljaiból összeállított kórus, ami ez alkalommal közel 50 fiatalból fog állni. Olvasd tovább »

CE konferencia, Csak Róla szól, 2018. szeptember 28-30 - Szatmárnémeti

A refszatmar.eu egyházmegyei honlap elindulásának 8. és a Harangszó Rádió 7. évfordulóján különleges, rendkívüli koncertnek lehetnek szem- és fültanúi mindazok, akik ellátogatnak pénteken 18 órakor Szatmárnémeti újközpontjának rendezvényterére, az ún. „Gödörbe”. Olvasd tovább »

Marosugra – 2018. október 27-28

Egy felejthetetlen és nagyon áldott hétvégét töltöttünk Marosugrán... Olvasd tovább »

Várakozások és azoknak a beteljesülése

Nem tudom, hogy hányan voltatok várakozásban a bejegyzéseket illetően. (Jelzést biztos nem kaptunk a hiányról, ami jó, mert ezek szerint nem vagytok elégedetlenek.) De ha vártátok, akkor most van az a pillanat, amikor kiderül, hogy megérte-e... Olvasd tovább »

Az Élő Kövek a CSP-n

Királyhágómellék legismertebb, legnépszerűbb dics-csapata hozta eddig a legnagyobb közönséget a dicsőítőszínpadhoz. A Mike Pál magyarkéci lelkész által vezetett együttes saját feldolgozásokkal is elbűvölte a gyülekezetet, teli torokból szólt az ének, sőt mozgott a láb, s a kőszívek is olvadni kezdtek.... Olvasd tovább »

Krisztusra Hangolva 2018

Egy pörgős, de annál áldottabb hétvége áll mögöttünk. 🙂 Ahogy eddig minden évben, dec 15-én idén is ott voltunk a Karácsonyi Koncertes kórussal együtt a Krisztusra Hangolva Adventi Dicsőítő napon... Olvasd tovább »

Adventi koncert, Zilah

Vasárnap, 16-án Zilahon szolgáltunk a Vigadóban, azon az Adventi Koncerten... Olvasd tovább »

 

Reform-szolgálat

Vasárnap délután egy különös ajándékban volt részünk. Biharon ünnepelhettünk együtt a baptista testvéreinkkel. Ez már önmagában is nagy áldás, hiszen olyan vagány, amikor megadatik, hogy ne csak református közösségekben dicsőítsük Őt. De ami még egy nagy plusz volt ebben az alkalomban az az, hogy a reformációt ünnepelhettük együtt. Remélem átérzed te is, kedves olvasó, hogy mit jelent ez: baptisták és reformátusok együtt emlékeznek egy olyan meghatározó eseményre, ami lassan de biztosan gyökereiben átformálta a mindennapi ember istenképét. Igazából csak a reformáció miatt írhatom újra nagy I betűvel az Istenképet. Onanntól kerülhettünk újra egy kicsit közelebb ahhoz, Akiről szólnia kéne az életünknek. És ez nem Luther vagy bármilyen más nagy ember miatt van, ahogy a tiszteletes úr is elmondta a szolgálatában, hanem egyedül Jézus Krisztus miatt, Aki felhasználta ezeket az embereket. És milyen jó az, ha nem egymásra, a vallásunkra, vallásosságunkra nézünk, hanem egyedül Rá. Ez az igazi reformáció. Ha visszajutunk Hozzá, és Ő reformál minket.

Ezekkel a gondolatokkal énekeltünk, és dicsőítettünk együtt, és olyan jó minderre visszaemlékezni. Hogy az Ő szeretete, az Ő dicsérete egy közösséggé tud formálni minket, bármilyen felekezethez is tartozunk.

Köszönjük a meghívást, és az együttlétet!

Itt van egy kis ízelítő. (Köszönjük, Gedeon!)

Szeretettel,

a Kövek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..