Karácsonyi Koncert 2018

Hagyományos Karácsonyi Koncertünk a magyarkéci, érszőllősi és érbogyoszlói fiatalok közreműködésével. Olvasd tovább »

Elkezdődtek a 2018-as Karácsonyi Koncertpróbák

Idén újra megszervezésre kerül a már minden évben megrendezett Karácsonyi Koncert, aminek a zenei részét az Élő Kövek együttes biztosítja, az ének részét pedig a környék fiataljaiból összeállított kórus, ami ez alkalommal közel 50 fiatalból fog állni. Olvasd tovább »

CE konferencia, Csak Róla szól, 2018. szeptember 28-30 - Szatmárnémeti

A refszatmar.eu egyházmegyei honlap elindulásának 8. és a Harangszó Rádió 7. évfordulóján különleges, rendkívüli koncertnek lehetnek szem- és fültanúi mindazok, akik ellátogatnak pénteken 18 órakor Szatmárnémeti újközpontjának rendezvényterére, az ún. „Gödörbe”. Olvasd tovább »

Marosugra – 2018. október 27-28

Egy felejthetetlen és nagyon áldott hétvégét töltöttünk Marosugrán... Olvasd tovább »

Várakozások és azoknak a beteljesülése

Nem tudom, hogy hányan voltatok várakozásban a bejegyzéseket illetően. (Jelzést biztos nem kaptunk a hiányról, ami jó, mert ezek szerint nem vagytok elégedetlenek.) De ha vártátok, akkor most van az a pillanat, amikor kiderül, hogy megérte-e... Olvasd tovább »

Az Élő Kövek a CSP-n

Királyhágómellék legismertebb, legnépszerűbb dics-csapata hozta eddig a legnagyobb közönséget a dicsőítőszínpadhoz. A Mike Pál magyarkéci lelkész által vezetett együttes saját feldolgozásokkal is elbűvölte a gyülekezetet, teli torokból szólt az ének, sőt mozgott a láb, s a kőszívek is olvadni kezdtek.... Olvasd tovább »

Krisztusra Hangolva 2018

Egy pörgős, de annál áldottabb hétvége áll mögöttünk. 🙂 Ahogy eddig minden évben, dec 15-én idén is ott voltunk a Karácsonyi Koncertes kórussal együtt a Krisztusra Hangolva Adventi Dicsőítő napon... Olvasd tovább »

Adventi koncert, Zilah

Vasárnap, 16-án Zilahon szolgáltunk a Vigadóban, azon az Adventi Koncerten... Olvasd tovább »

 

HEVAT

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e a HEVAT-ról, mert az volt bennem egyfelől, hogy rengetegen ott voltatok, és első sorból láttátok, halottátok az ott történteket, másfelől pedig egy 5 napos alkalomról elég nehéz röviden, velősen írni (ahogy szeretnék), kiragadni a lényeget abból a rengeteg tapasztalatból, amiben részesültünk, akik ott lehettünk.

Annak ellenére, hogy minden szervező számára, így nekünk is nagyon-nagyon fárasztó volt az idei HEVAT (is), mégis rengeteg áldásban lehetett részünk. Olyan megszégyenítően lelkesen dicsőítettek a táborozók, hogy sokszor alig hallatszottunk (pedig a technikusaink is mindent megtettek, hogy a hangunk ne legyen a háttérben). Persze a tábor végére már főleg a fáradtságunk miatt ment nekik könnyen a lekörözésünk, de ami a lényeg, hogy egyszer sem kellett “egyedül” énekeljünk.

Sok kérdést feltett számunkra Jézus a héten, és azt hiszem, hogy egyik válasz megharcolása sem volt “zökkenőmentes”. De az viszont biztos, hogy az Ő kérdései mindig a lényegre tapintanak rá, és nem fognak hagyni nyugodni, ameddig meg nem válaszolod őszintén. Azt hiszem, hogy ennek az eredménye volt a szombat esti alkalom, amikor olyan sok fiatal érezte úgy, hogy le szeretné tenni a terheit az Ő lábai elé. És ha jobban belegondolok, akkor az előbb kicsit eltúloztam amit írtam, mert ameddig ők kimentek a templomból ezt megtenni (beszélgetni, imádkozni és a kereszthez járulni), addig valóban majdnem csak mi énekeltünk, mert a templom majdnem teljesen kiürült. De csak azért, hogy újra megteljen! Hála legyen Neki ezért! És az egész hétért! Örülünk, hogy együtt lehettünk!

Szeretettel,

a Kövek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..